Google oglaševanje

Google oglaševanje

Kadar govorimo o Google oglaševanju imamo v mislih oglaševanje preko Googlovega sisitema AdWords, kjer lahko sami nastavimo oglase, ki se bodo prikazovali v iskalniku ali pa na googlovih partnerskih straneh.

Googlovo oglaševanje je tako priljubljeno predvsem zato, ker je sam vmesnik za nastavitev in ustvarjanje oglasov zelo enostaven, ter ga lahko uporablja vsak. Vendar so prav izkušnje ter dobro poznavanje tisto, od česa je odvisen uspeh naše kampanje in našega oglaševanja. Drugi najpogostejši vzrok za ta način oglaševanja je njegova cenovna politika – primeren je za vsak žep. Če tudi imamo za oglaševanje namenjeno le 1€ na dan, lahko še vedno oglašujemo na googlu. Vendar se bodo naši oglasi prikazovali le tako dolgo, kot imamo proračuna na voljo, saj plačujemo ceno na klik. Tudi ceno na klik si nastavimo sami. Ampak to ne pomeni, da bomo dali ceno na klik 1 cent in bomo dobili 100 klikov / obiskov na spletno stran..Rezultat iskanja slik za google

Cena klika je odvisna tudi od konkurence, ki oglašuje ter težavnosti ključne besede. Vseeno lahko poskušamo in damo ceno na klik 1 cent, vendar to ne pomeni, da se bodo naši oglasi prikazovali. Kako pa je potem s pozicijami? Najvišjo dobi prav tisti, ki ponudi največ.

Za pravilno in uspešno zastavljeno oglaševanje v googlu priporočamo najem agencije ali nekoga, ki se na to spozna, dela s tem ter ima smisel za marketing.