Kako izbrati pravo pečico?

Kako izbrati pravo pečico?

Če je tudi pri vas kuhinja srce doma, potem veste, da mora biti poleg vsega ostalega tudi kvalitetno opremljena, da bo to ostala še naprej. S pravo opremo bo vsakodnevno delo v vaši kuhinji potekalo veliko bolj udobno in enostavno, druženja ob kosilih in večerjah pa bodo zaradi vrhunskih obrokov še pogostejša kot do zdaj.

Rezultat iskanja slik za izbira pečice miele

Eden glavnih in hkrati tudi najpomembnejših elementov kuhinj so torej zagotovo kuhinjske pečice, ki običajno poskrbijo za najbolj okusne obroke. Ravno zato je tudi težko izbrati najbolj primerno, saj ima vsaka tako svoje prednosti kot slabosti. Med katerimi pečicami pa sploh lahko izbirate?

  1. Klasične kuhinjske pečice

Klasične kuhinjske pečice so vsem najbolj poznane. Gre za kuhinjski aparat z najrazličnejšimi načini delovanja, npr. vroč zrak, zgornje in spodnje gretje, intenzivno pečenje in žar. Pečice Miele se ponašajo celo s programi z elektronskim uravnavanjem s katerimi lahko pripravite prek 100 mednarodnih jedi. Ni vam treba izbrati niti načina delovanja niti temperature in trajanja. Lahko pa po želji nastavite stopnjo pečenja in zapečenost, npr. pri mesu.

  1. Kombinirane pečice z mikrovalovi

Kdor spada med predstavnike sodobne kuharske generacije in je odprt za vse, kar je novega, ceni kakovostno posodo in inovativno kuhinjsko opremo, bo navdušen nad kombinirano pečico z mikrovalovi. Le-ta z mikrovalovi na pameten način združuje prednosti dveh zmogljivih aparatov – gre za popolno klasično pečico, obenem pa tudi za zmogljivo mikrovalovno pečico. Izbira je vaša: lahko uporabite posamezno funkcijo in npr. z načini delovanja klasične pečice spečete okusen kruh ali pecivo, s funkcijo mikrovalov pa hitro pogrejete skodelico kakava.

  1. Parne pečice

Parne pečice so pravi vsestranski talent in predstavljajo idealno dopolnitev pečice in kuhalne plošče. Ker so časi kuhanja v pari enaki kot pri klasičnem kuhanju, vam ni treba spremeniti svojih navad. Pripravite lahko posamezno predjed, juho, ribo, meso, zelenjavo, prilogo ali sladico ali pa se odločite, da v enem postopku kuhanja v pari pripravite celoten meni. Tudi zahtevne želje glede rezultata kuhanja – čvrsto ali mehko – lahko z Mielejevo parno pečico z lahkoto izpolnite.

  1. Kombinirane parne pečice

Kombinirane parne pečice Miele izpolnijo vse želje. Kot parna pečica ponuja vse prednosti, ki so bile omenjene prej, poleg tega pa nudijo tudi raznolike funkcije klasične pečice. Vse njihove sposobnosti pa najbolje pridejo do izraza pri kombniniranem načinu delovanja – kombinaciji vlage in vročega zraka, ki zlasti pri peki in pečenju zagotavlja popolne rezultate.

  1. Parne pečice z mikrovalovi

Parna pečica z mikrovalovi je izjemno vsestranska in predstavlja idealno dopolnitev klasične pečice in kuhalne plošče. Ne glede na to, ali želite pripraviti posamezne priloge ali celoten meni v enem postopku kuhanja – z Mielejevo parno pečico z mikrovalovi boste pokrili največ načinov priprave živil, saj lahko kuhate, kuhate v pari in segrevate v le eni pečici.

Ne glede na vašo izbiro, nakup katerekoli kuhinjske pečice Miele tako predstavlja začetek čudovitega sožitja, ki obeta užitek, dobro počutje in raznolika kuharska doživetja.