Kako izbrati pravo posteljnino za otroka

Kako izbrati pravo posteljnino za otroka

Ima kdaj katera mamica dilemo kako izbrati pravo posteljnino za svojega otroka? Eh, to je dilema, ki sploh ni več dilema in problem ampak užitek v nakupovanju! To je nekaj najlažjega izbirati posteljnino za naše malčke. Zakaj? To pa zato, ker čisto vsak otrok ima nekega svojega risanega junaka iz risank verjetno ne? No, in kaj potem kupiti otročku? Ravno to! Kjerkoli bo njihov risani junak bodo veseli, pa čeprav bo to otroška posteljnina na kateri bo Barbie ali pa Lokomotivček Tomaž, ali pa Minioni in podobno. V glavnem pri njih res ne moreš nikakor zgrešiti.

Image result for metroshop otroške posteljnine

Otroci so tako preprosta bitja kot živali, ker njim če daš drobtinico bodo veseli kot da so dobili ne vem kaj. Če pa gledamo odrasle pa postajamo vedno bolj materialistično usmerjeni in potem mislimo, da moremo tudi otroku kupiti ne vem kaj vse da bo srečen. Ja seveda, da si želi določene stvari, vendar mogoče ni potrebno pretiravati in kupovati v takšnih količinah kot si vi zamislite, ker njim to preprosto ni potrebno. Današnja napaka staršev je le da jih preveč daje pred tehniko kot so mobiteli in televizor, tablica.

To je največja napaka, najbolje je ko se otrok sam igra, ko je zunaj, ko teka sem ter tja in ne ko sedi za tablico. Nekateri starši kateri govorijo, da imajo moderen način vzgoje in delajo ravno to delajo takšno napako, ker se tudi že pri otroku začenja videti kako materialističen postaja. Ko dobi darilo za rojstni dan, božič in podobno mu ni več všeč kar dobi, je premalo zanj oziroma preceneno.

To pa sploh ni prav, otrok ne bi smel že kot tako majhen biti tako materialističen in to je kriva le vzgoja staršev in nobenih drugih. Če kupiš materialističnemu otroku posteljnino je ne bo ravno vesel, ker ni nekaj več, nekdo ki pa je navajen od majhnega manj ampak bolj dragocene stvari pa bo cenil tudi posteljnino. In otroci so vsi takšni, čisto vsi – preprosti in jim ni potrebno ne vem kaj da imajo, da so srečni, napaka je samo v starših, ko jih naučijo da so takšni kakršni so, kakšni postanejo.