Kakšen pribor za ribolov klena bo pravi?

Kakšen pribor za ribolov klena bo pravi?

Mnogo je stvari, na katere je treba biti pozoren, kadar se odpravite na ribolov klena – od tega, kje v vodi ga boste iskali, torej kje se nahaja, do tega, kakšno vabo mu boste ponudili, da ga boste z njo prepričali in na koncu tudi do tega, kakšen pribor boste izbrali, da le-ta ne bo preslaboten in ne premočan, saj bi ga to lahko odvrnilo od prijema. Iz tega razloga smo se odločili, da vam v nadaljevanju zapišemo nekaj besed o tem, kakšen pribor je pravilen, da vam bo uspelo prelisičiti klena!

Na klena s češnjo?

Ker je klena potrebno ob reki iskati, saj se le-ta nahaja na mnogih različnih pozicijah, je s seboj in na sebi potrebno imeti kar nekaj nujnih zadev – kot prvo imejte v rokah čim lažjo palico, da boste z njo lahko potovali naokoli, kot drugo, imejte s seboj tudi kakšno torbo, v kateri se naj nahaja čim več drobnega pribora, kot so na primer trnki, svinci, vabe in druge zadeve. Nikakor ne gre pozabiti tudi na kakšno podmetalko, s katero boste lahko ribo zajeli iz vode, v kolikor jo boste ujeli, ter seveda še nekaterih drugih zadev, ki vam lahko koristijo – na primer gumi škornje, ko se boste gibali ob reki, ali po njej!

 

Da bi tudi vaš najlon, trnek in ostale zadeve delovale čim bolje, jih je potrebno prilagoditi okoliščinam – ker verjetno ne računate na to, da bi ujeli kakšnega 10kg klena ali več, je v naših vodah popolnoma zadovoljivo, če imate nameščen najlon debeline 0,20mm, kakšen majhen trnek, ter plovec, ki ne rabi biti pretirane teže. Če bo vaš pribor torej primeren ribi in če se zavedate, kje se vse ta riba lahko zadržuje, potem vam ribolov klena lahko postane ena izmed lepših izkušenj za vodo – ta riba namreč ponuja zelo dobro borbo in mnogo adrenalina – pa dober prijem vam želimo!