Kamnoseštvo

Kamnoseštvo

Če prenavljate ali gradite hišo oz. drug stanovanjski ali poslovni objekt, boste potrebovali tudi stopnice, okenske police in podobno. V kolikor je vaš objekt stanovanjski, boste najverjetneje potrebovali tudi kuhinjski pult. Ker se zadnje čase daje zelo velik poudarek na kvaliteto, vam svetujemo, da kupite police ali stopnice iz marmorja, saj so ti izdelki zelo kvalitetni in vzdržljivi.  Kuhinjski pulti, zunanje okenske police in stopnice so namreč velikokrat izpostavljeni vlagi, tekočinam, zunanji izdelki pa so poleg tega izpostavljeni še ostalim vremenskim vplivom.

Ko veste, kaj potrebujete, je potrebno poiskati še kvalitetno in izkušeno kamnoseštvo, ki vam bo izdelke izdelalo in prodalo. Veliko manjših kamnosekov vam lahko izdelke izdela tudi po naročilu, veliko pa jih izdelke izdeluje le po naročilu, saj serijske proizvodnje niti nimajo. Taki izdelki so zaradi pretežno ročne izdelave velikokrat tudi bolj kvalitetni. Poleg kvalitete je ena izmed velikih prednosti kamnitih izdelkov, ki so ponavadi izdelani iz marmorja ali granita tudi izgled, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na trdnost in izredno preprosto čiščenje.

Kamnoseštvo je v okolici Škofje Loke dokaj dobro razvito v Poljanski dolini, natančneje v vasi Hotavlje, kjer je tudi en izmed najbolj znanih slovenskih proizvajalcev kamnitih izdelkov, in sicer Marmor Hotavlje. Le slab kilometer stran, pa se nahaja še precej manjše podjetje Mravlja d.o.o., ki pa ima pravtako dolgo tradicijo, izdeluje pa kamnite izdelke visoke kakovosti.