Miele sušilni stroji

Miele sušilni stroji

Jesen je v naše kraje stopila z veliko nogo, kar pomeni, da se zaradi vlažnega in deževnega vremena perilo na stojalu dolgo časa ne posuši. V hladnejšem obdobju na pomoč priskočijo sušilni stroji, ki poskrbijo, da se perilo posuši v zgolj nekaj urah. Pa vendar še vedno obstaja malo morje sušilnih strojev, ki na oblačila nimajo blagodejnega učinka. Ob neprimernem stiku perila in sušilnega stroja, se lahko srečamo s številnimi katastrofami, kot so na primer prekomerno krčenje perila, trganje in obarvanje. Ker vemo, da imate radi svoja oblačila, vam predstavljamo nov in  do oblačil izjemno nežen Mielejev sušilni stroj.

Mielejeve sušilne stroje odlikuje tehnologija EcoDry. Obsega kratke programe, ki zahtevajo majhno porabo energije in tako uporabnikom omogočajo več časa in denarja za jesenske radosti. Z učinkovito usklajenostjo patentiranega sistema filtriranja in toplotnega izmenjevalnika, ki mimogrede ne zahteva nikakršnega vzdrževanja, se puhasti delci ne morejo kopičiti v toplotnem izmenjevalniku. Sušilni stroji Miele po zaslugi tehnologije EcoDry ves čas delujejo povsem ekonomično – vso življenjsko dobo aparata.

Zanimivo je, da se večina sušilnih strojev čudežno pokvari po nekaj več kot desetih letih. Mielejevi sušilni stroji pa ciljajo na kar 20-letno življenjsko dobo! Medtem ko se nekateri avtomobilski motorji testirajo 3000 ur, pri Miele prezikušajo neprekinjeno učinkovitost do 10.000 ur. Dan in noč. Temeljito in natančno.

Uživajte ob maksimalnem udobju pri upravljanju. Z novo omrežno funkcijo Wash2Dry pralni stroj pošlje podatke o postopku pranja sušilnemu stroju. Le-ta naposled povsem avtomatsko uporabi ustrezen program za vaše perilo. Tako bodo vaša najljubša oblačila vedno optimalno posušena, pa naj gre za džins ali zgolj eno majico. Za uporabo te funkcija pa morata biti stroja prijavljena v domače WLAN-omrežje.

Verjetno je tudi vas ponoči večkrat zbudilo brnenje sušilnega stroja. Čas je, da hrupu naredite konec. Začnite sušiti tako tiho, kot še nikoli doslej! Nov boben SilenceDrum skrbi za bistveno manj hrupa med sušenjem. Zaradi posebne konstrukcije bobna so se subjektivno zaznane konice hrupa razpolovile – zlasti pri oblačilih z gumbi in zadrgami, ki predstavljajo obvezno opremo za jesenski in zimski čas. To omogočajo integrirani dušilni pasovi, ki občutno zmanjšajo neprijetne zvoke udarcev. Tako lahko sušilni stroj brez pomisleka zaženete tudi v bližini bivalnih prostorov in to kadar koli vam srce poželi.

Po koncu sušenja so oblačila navadno katastrofalno zmečkana in kar kličejo po likanju. Največ gubic se pojavi takrat, ko perila ne vzamemo iz stroja takoj po koncu programa. Da bi preprečili mečkanje in si ob tem prihranili nekaj dela, so sušilni stroji Miele dizajnirani tako, da omogočajo tudi zaščito pred mečkanjem. Če torej perila iz stroja ne vzamemo takoj po koncu programa, funkcija zaščite pred mečkanjem poskrbi, da se perilo v rednih intervalih rahlja in se posledično ne zmečka. Na tej točki velja omeniti tudi parni sistem SteamFinish. Gre za posebno negovanje perila. V programu Rahljanje s paro se na začetku sušenja v satasti boben razprši voda in se segreje. Posledično nastane para, ki vidno zgladi zmečkano perili. Z dodatno funkcijo PowerFresh pa sušilni stroj perilo tudi osveži. Dotični učinek je možno še izboljšati z enostavno uporabo vložka DryFreshÒ, ki nevtralizira neprijetne vonje.

Higiena je pri Mieleju vselej na prvem mestu – tudi pri sušenju. Po zaslugi stopnje suhosti HygieneDry se med postopkom sušenja iz perila zanesljivo odstrani kar 99,99 % vseh bakterij. Za to poskrbijo posebej dolgi časi učinkovanja temperature. Učinkovitost je potrjena celo s strani Univerze Rhein-Waal. Stopnja HygieneDry pa je primerna predvsem za sušenje perila v bobnu, ki nosi oznako za nego z dvema pikama.

Izjemno pomemben kriterij kakovosti sušilnih strojev je zatesnjenost. Tem manj vlažnega, toplega zraka za sušenje izhaja iz stroja, tem višja je učinkovitost kondenzacije. Poleg tega ima močno izhajanje vlage v zaprtih prostorih številne neprijetne posledice. Kondenzacija na stenah na primer lahko povzroči razvoj trdovratne plesni. Mielejevi sušilni stroji dosegajo najboljšo zatesnjenost – in s tem najvišji razred učinkovitosti kondenzacije.