Popolna strategija - uspešna strategija

Popolna strategija – uspešna strategija

Optimizacija spletnih strani – uspešna strategija za marsikatero spletno stran!
Ko slišimo pojme optimizacija spletne strani, boljše pozicioniranje ter rangiranje, digitalni marketing, SEO in podobno, se odpre kup vprašanj. Ker je težko na njih posplošeno odgovoriti je najbolje, da vsakega od omenjenih pojmov raziščemo posebej. Mi smo se v tem članku odločili, da malce »razčlenimo« pojem SEO kot tržna strategija. Kaj sploh je to, kakšne vrste poznamo, itd.

 

SEO je dejansko spletna tržna strategija, med katere sodi plačljivo oglaševanje na iskalniku. Neka spletna trženjska kampanja, med katero uvrščamo tudi optimizacijo spletnih strani, lahko s slednjo privabi promet preko organskega iskanja na določeno spletno stran, ki jo oglašujemo, lahko pa na iskalnikih in nekaterih ostalih spletnih straneh, vsebuje uporabo plačljivega oglaševanja, odpravo tehničnih pomanjkljivosti, ki preprečujejo spletnim pajkom indeksiranje spletnih strani, uporabo analitičnih programov za merjenje obiskanosti in nenazadnje tudi gradnjo visoko kakovostnih spletnih strani z namenom privabljanja čim več obiskovalcev. SEO kot tržna strategija lahko dokazano povrne vašo naložbo, so pa tu nekateri dejavniki, ki lahko malce negativno vplivajo na vso stvar – nekateri iskalniki ne služijo z organskimi zadetki, algoritmi se spreminjajo in zato ne morejo zagotoviti neprestane napotitve potencialnih strank na neko stran. Ravno zaradi te negotovosti, pa lahko podjetje, ki je odvisno od prometa preko iskalnika, doživi veliko izgubo. V takih primerih je več kot priporočljivo, da podjetje svoje poslovne modele oblikuje čim bolj neodvisno od prometa preko iskalnikov.

Rezultat iskanja slik za računalnik ljudje
Ste vedeli, da so SEO tehnike ločene v dve kategoriji? In sicer na tiste tehnike, ki jih priporočajo spletni iskalniki (white hat SEO) ter tiste, ki jih omenjeni ne odobravajo (black hat SEO). Slednje je tudi tako imenovano »spamdexing«. White hat metode imajo odlične, dolgoročne rezultate, black hat metode pa nekako pričakujejo, da bodo njihove spletne strani izobčene v trenutku, ko bo nek spletni iskalnik zaznal kaj te delajo. Kot ste že iz opisanega verjetno razbrali, je White hat SEO tista metoda, ki jo spletni iskalniki pozdravljajo, saj ne vsebuje nobenih goljufij ali prevar. Medtem , ko je black hat SEO metoda, katera uporablja zavajajoče in neetične tehnike optimizacije spletnih strani. Če omenimo samo eno izmed mnogih – pozicioniranje besedila izven vidnega polja.
Kot vidite je optimizacija spletnih strani prepletena z različnimi metodami in s tega vidika dokaj zapletena. Najbolje, da ste s tem ne ubadate sami in vse omenjeno prepustite v roke strokovnjaka.