Lesene igrače so naravne igrače

Preproste lesene igrače so lahko najboljša izbira za malčke

Lesene igrače so pogosto označene kot brezčasne in zdrave. Slednje je še posebej pomembno za zahtevne starše in druge osebe, ki so pri izbiri igrač nadvse zahtevni. Igrače iz lesa pa niso zdrave le za otroka oziroma ljudi na sploh, temveč tudi za samo okolje. V primerjavi s plastičnimi igračami so namreč veliko bolj trpežne ter obostojne, posledično prinašajo veliko manj odpadkov.

Igrače iz lesa so biološko razgradljive, nekatere so izdelane iz trajnih vrst lesa. Ne vsebujejo PVC, ftalatov ali podobnih kemikalij, ki jih lahko najdemo v plastičnih izdelkih za otroke. Kljub temu pa je treba biti pri izbiri lesenih igrač vseeno pozoren. Nekatere med njimi namreč lahko vsebujejo kakšno škodljivo sestavino, na primer strupeno lepilo. To je zlasti značilno za poceni igrače, ki so izdelane iz manj kakovostnega lesa.

Varnejša uporaba lesenih igrač

Lesena igrača se ne zlomi tako preprosto, zato je precej manj verjetno, da se bo otrok pri igri poškodoval z nazobčanim robom igrače. Veliko manj verjetno je tudi, da takšna igrača vsebuje nevarna barvila in kemikalije.

Lesene igrače za najmlajše

Lesene igrače so okolju prijazne igrače

Še ena od ključnih prednosti igrač iz lesa je ta, da redko zbledijo in se skorajda ne morejo uničiti. Posledično v družbi takšnih izdelkov ne bodo uživali samo vaši otroci, temveč tudi prihodnje generacije. Ko vaši otroci odrastejo jih lahko podarite svojim prijateljem, saj so trajne.

Igrače za spodbujanje, ustvarjanje in razvijanje domišljije

Pri izbiri nove igrače za malčka želimo izbrati takšno, ki mu bo kar se da dobro koristila. Na sploh je za lesene igrače značilno, da malčka pri igri spodbujajo, z njimi razvija sposobnosti sklepanja ter reševanja problemov, prav tako razvija fino motoriko in kreativnost.

Ne nazadnje pa so izdelki iz naravnega materiala tudi izjemno lepi na pogled. Naravno zasnovane igrače in igrala v vašem domu tako zlahka predstavljajo izjem estetski doprinos.

Velik izbor kakovostnih in lepih igrač iz lesa

Igrače za vaše malčke so na voljo v številnih specializiranih prodajalnah z otroško opremo. Velik izbor kakovostnih, modernih in lepo zasnovanih igrač iz lesa vam je na voljo tudi v spletni prodajalni. Na tem mestu lahko kupujte ugodne igrače odličnih proizvajalcev po dostopnejših cenah.