Preventivni pregledi?

Preventivni pregledi?

Življenje teče kot raketa bi lahko rekli. Mislimo si, koliko časa še imamo pred seboj, kaj vse bomo naredili v roku kolikih let, in potem ta leta minejo in nič ne naredimo. Kot pravi pregovor: »Ura teče nič ne reče!«. Enako je tudi glede zdravja, nanj je potrebno paziti, opravljati kakšne osnovne zdravniške preglede, da lahko še pravi čas ugotovimo, če je slučajno kaj narobe z nami, če se kaj dogaja v našem telesu in da lahko tudi pravi čas še rešimo nastalo situacijo, ter da je zdravje spet v dobri luči. Prav zato tudi Boštjan Trilar, direktor Medicinskega centra Barsos, priporoča preventivne preglede, ki so ključni pri ohranjanju zdravja in odkritju prvih bolezenskih znakov.

 

Sploh sedaj, tale koronavirus nam joPreventivni pregledi so ključnega pomena | Aktualno | Diagnostika Clarus - Medicina dela, managerski pregledi in specialistične ambulante je lepo zagodel, saj marsikdo sedaj mnogo bolj pazi na svoje zdravje ima boljšo higieno in nasploh gleda, da bo z njim vse v redu. Ljudje smo takšni, da vedno gledamo na druge, ljudi, ki jih imamo najraje, da njim omogočimo kar se da najlepše stvari, hkrati pa pozabljamo, da smo tukaj tudi mi sami in da moremo tudi nase pogledati ter si pomagati in omogočiti najlepše življenje. Ste se že kdaj na primer zalotili, da ste prelagali določene stvari.

Kot dober primer prelaganja je recimo ta zgodba, ki menim, da je marsikomu znana. Ko imate termin za zobozdravnika, ga prestavite, ker pač »ne utegnete« in nato pride drug termin in spet prelagate in spet nov termin, ker vas je strah iti k zobozdravniku (največja muka, vsaj meni) in nato odlašate že toliko časa, da je pa nato stanje resno in te težko rešljivo. Ravno zato ne bi smeli odlašati s stvarmi, ampak kaj ko je strah tisti, da marsikdaj odlašamo pa čeprav nima smisla in dobro vemo, da je to le slabo za nas, ampak vseeno to počnemo. Kaj je nauk? Nauk je ta, da ko je nekaj treba ukreniti in narediti ne prelagajmo stvari, kajti če to počnemo je lahko le slabše. Naj nas ne bo strah in hop po nove izzive.