Radar detektor

Radar detektor

Radar detektor je elektronska naprava, katere namen je zaznati bližino radarskih merilnikov hitrosti in laserskih merilnikov hitrosti, ki jih uporablja policija.

V bližini radarskega merilnika hitrosti (stacionarnega ali avtomobilskega) radar detektor zazna njegovo elektromagnetno delovanje in vas na to še pravočasno opozori.

Laserski merilniki hitrosti (LIDAR) delujejo drugače. Ti oddajajo nevidne laserske žarke, ki se odbijajo od premikajočega se vozila in tudi te zazna radar detektor. A potrebno je poudariti, da so edina zanesljiva zaščita pred laserskimi merilniki hitrosti motilci laserjev, ki pa so v Sloveniji nezakoniti. Tako se lahko zgodi, da vas radar detektor na laserski merilec hitrosti opozoril, ko bo že prepozno. Toda v primeru, da policist pri prvem merjenju ni natančen ali pa, če prej meri nekoga pred vami, boste na to še pravi čas opozorjeni.

Vedeti pa je treba, da se policija poslužuje predvsem radarskih merilnikov hitrosti, pred katerimi so radar detektorji idealna zaščita.

Preberite več na radardetektor.si