Restavriranje podatkov zaostaja

Restavriranje podatkov zaostaja

Moj brat je pravi računalniški »freak«. Na vse se spozna, doma si je za drobiž sestavil računalnik s super specifikacijami, da niti ob večih zelo zahtevnih programih ne zmrzne. Zadnjič pa mu kolega prinese hišni računalnik, ki je bil seveda novi, na katerem mu je šel disk. Ker pa je reševanje podatkov pri pooblaščenih servisih drago, ga je prosil če mu to naredi.

Seveda mi je bilo to zanimivo, tudi sama anatomija diska me je zanimala, sem postopek zraven gledal. Po celem dnevu ni uspel narediti ničesar. Rekel sem mu, sprijazni se, ne znaš vsega. Pa mi je razložil, da ni problem v neznanju, ampak ker je bil računalnik in disk nov, programi za reševanje podatkov pa zaostajajo za najnovejšimi diski in jih še ni na trgu. Mislil sem si, dobro, našel je svoj izgovor. Razočaran vrne Markotu računalnik, on pa ga nese na servis, morda pa bodo oni rešili te podatke, ker je v tem času ravno pisal diplomo in je ni hotel izgubiti. Ampak niti serviser ni mogel rešiti teh podatkov! Ni ne samo eden ampak trije različni! Težava je bila enaka, kot mi je rekel brat.

Smilil pa se mi je Marko, ker je izgubil 30 strani svoje diplome, ampak k sreči je teh 30 strani že natisnil in nesel na faks k mentorju. Le tega je prosil, če mu jih vrne, da jih pretipka, ker je staro verzijo pač izgubil. Od takrat dalje, pa svojo diplomo shranjuje na USB ključek, v DropBox in na svoj Gmail. Pravi da ziher je ziher! 🙂