Včasih in Danes

Včasih in Danes

Primerjava med včasih in danes je zelo zanimiva, so zelo velike spremembe na vseh področjih. Vendar v tem članku se bom osredotočili na avtomobile. Pomislite kakšni so bili včasih in kakšni so danes. Tisoč in ena svetlobna razlika bi lahko rekli temu. Včasih so bili pač avtomobili navadni, brez problema si jih po domače rečeno šraufal kar doma, niti ni bilo nič kaj elektronike v njih, avto je bil preprosto rečeno – navaden, samo za voziti, brez nekega posebnega udobja.

Če pa pogledamo avtomobile danes pa je to nekaj čisto drugačnega, elektronike toliko, da te kar glava peče, da včasih sploh več ne veš kateri gumb je zaj in katera tipka na volanu za kaj, sedeži so že popolnoma drugačni, že ročna zavora ni več samo navadna katero moreš zategniti, dobiš tudi že elektronske ročne, ki se tudi same prižgejo ko vgasneš avto, da ne rabiš razmišljati, joj sem zategnil ročno, nisem, joj ne vem.

Prav tako, ko sprelješ ne rabiš paziti, da ročno spustiš, ker te elektronske se same spustijo, kje je vse to bilo včasih, mah kje, to so lahko samo sanjali. Da ne govorimo o luksuzu kateremu rečemo senzorji, kamere za vzvratno vožnjo in vse da točno veš koliko še imaš prostora, da česa ne »butneš«. In smešno je, če imaš avto, ki ima recimo te senzorje in moreš recimo avto menjat ali pa imaš svojega pri mehaniku in imaš nadomestni avto, voziš avto od koga drugega ali karkoli, kako je smešno ko voziš en avto, ki pa senzorjev nima, sploh ne znaš več voziti, parkirati, ker se tako na te senzorje navadiš da kar joj.

Saj ne rečem, senzorji so res dobra stvar v avtu, že zaradi tega, da prej ukrepaš da ne počohaš kakšnega drugega avtomobila in podobno, to ok je res top zadeva, ampak da pa moreš kdaj voziti avto ki pa tega nima, to pa je polom. Kaj vi pravite, je tako ne? Prej se navadiš na luksuz kot si misliš!