Destilirana voda je najčistejša oblika vode

Zakaj je pametno uporabljati destilirano vodo?

Ste vedeli, da vodni destilator predstavlja najboljši vir vode za kuhanje pa tudi za pitje? Destilirana voda je namreč najčistejša oblika vode, ki vam je na voljo. Prav tako pa ima takšna voda še številne koristi za naše zdravje.

Destilator vode lahko vodo čisti na dva možna načina. Z vrenjem uničuje bakterije ter viruse. Ko z vrenjem vodo spreminja v paro, se bakterije in viruse tudi fizično pusti za sabo, in sicer v posodi. Za destilirano vodo je značilno, da ne vključuje rakotvornih kemikalij. Proces destilacije namreč odstrani večji del kemikalij.

Česa ne vsebuje destilirana voda

Dejstvo je, da destilirana voda nima nepotrebnih onesnaževalcev. Nekateri še vedno trdijo, da je takšna vrsta tekočine nezdrava, saj iz vode odstranjuje minerale. Po drugi strani pa je izjemno zanimiv podatek, da bi morali popiti kar 1900 kozarcev vode na dan, da bi zadostili dnevnim potrebam magnezija.

Destilirana voda

Destilirana voda ne vsebuje nepotrebnih onesnaževalcev

Bistvo destilacije je torej odstranjevanje onesnaževalcev ter škodljivih kemikalij. Destilirana voda ne vsebuje soli, železa, fluora ter drugih nepotrebnih vrst mineralov, ki pa jih vsebuje mineralna voda.

Primerjava destilirane vode z vodo iz pipe

Medtem ko voda iz pipe vsebuje umazanijo ter druge številne primesi, je destilirana voda čista. Z destilacijo se namreč odstranijo prav vse trdne snovi iz vode. Takšna vrsta vode pomaga vašemu telesu pri razstrupljanju ter čiščenju.

Pitje vode, ki je pridobljena s pomočjo destilacije, pomaga telesu odstranjevati strupe, anorganske minerale ter še druge vrste škodljivih kemikalij. Po drugi strani pa je praviloma voda iz pipe ali pa ustekleničena polna mineralov ter drugih kemikalij. Posledično ne zmoreta dovolj učinkovito pomagati pri razstrupljanju ter spiranju toksinov iz telesa.

Bolj sveže vode ne boste dobili nikjer drugje

Z gotovostjo lahko trdimo, da bolj sveže vode, kot je destilirana voda, ne boste dobili nikjer. Tudi ustekleničena voda najvišje kakovosti vam ne more ponuditi tega. Z destilacijo si torej lahko pripravite prav vsak dan sproti popolnoma svežo vodo; lahko tudi večkrat na dan. Uporabljate pa jo lahko tako za kuhanje kot pitje. Odlična novica je tudi ta, da je takšna voda precej cenovno dostopnejša v primerjavi s kupljeno vodo.

Tudi strokovnjaki trdijo, da je ravno ta vrsta vode edina oblika, ki jo lahko uživate, ne da bi pri tem škodovali celicam svojega telesa.