Zima zima bela …

Zima zima bela …

zgolj vrh zasneženih gora sedela. Krivec za zimo brez snega so najverjetneje klimatske spremembe, a prepustimo ta domnevanja znanstvenikom. Vprašajmo se rajši, kaj za nas pomeni dejstvo, da snega ni nikjer, razen na visokih zasneženih vrhovih?
Na kratko povedano, odločimo se lahko, da bomo nostalgijo za snegom zamenjali s samo uživancijo na snegu. Rešitev: smučanje!
Alpsko smučanje, na primer, izvira tudi iz Slovenije – navsezadnje imamo tudi mi del Alp. Kakor drugod po alpskem svetu, pa imamo tudi mi priročna, predvsem pa dostopna smučišča, kakor se lahko odpravimo kdaj koli, prispemo hitro in – uživamo.
Znana letovišča, ki jih zaradi lepote obiskujejo tudi pripadniki drugih narodov in držav, so Kranjska Gora, Rogla, Vogel, Kanin, Krvavec – sicer pa najdemo mesta za smučanje v naših domačih gorah po celotnem prostoru slovenskih Alp, variacije so tako okusu kot ceni velike.
Poleg hotelov so tu še seveda apartmaji na smučiščih, ki omogočajo več zasebnosti in udobja. Stvar okusa, a dobro je vedeti, da imamo več različnih možnosti nastanitve, kjer se lahko odvijejo tudi zabavna zimska zasebna družabna druženja.
Če že omenjamo več možnosti, potem moramo omeniti tudi možnost zasebne nastanitve. Zasebniki, ki stanujejo blizu omenjenih in ostalih letovišč, pogosto ponujajo možnosti nastanitve pri njih. Ozračje je drugačno, nekaterim bolj domačo, a zmeraj stvar okusa posameznika.
Škoda bi bila, če ne bi izkoristili tega, kar imamo na voljo na tako kratkem dosegu, prav dobesedno eno kratko vožnjo stran – no, seveda odvisno, iz katerega konca Slovenije prihajate. Kljub temu vam vsaj enodnevni obisk katerega izmed čudovitih krajev, kot so že omenjeni Vogel, Kranjska Gora itd. v teh čudovitih sončnih dneh ne uidejo, vreme je za smučanje fantastično. Če pa vam finance omogočajo, se hitro najdejo cenovno primerne nastanitve, tudi zasebne kot hotelske in apartmaji. Apartmaji in smučišče Kranjska Gora, apartmaji in smučišče Vogel, smučišče Kanin, smučanje na Kaninu in Krvavcu in vsa preostala smučišča v Sloveniji vas čakajo, da se prepustite nostalgični zabavi na snegu, kakršen je bil takrat za božič, ko ste bili še majhni.